TOERISTISCH NIEUWS

Ontdek de Provence en de omgeving van Saint Rémy

De buitengewoon reis!

De stad Avignon en Avignon toerisme presenteren met genoegen de gloednieuwe klank- en lichtshow in het Palais des Papes, voor een volledig nieuwe meeslepende en dromerige ervaring. Ga op een buitengewone reis en ga terug in de tijd! Volg de klank- en lichtroute en ontdek de geschiedenis van het Palais des Papes en de Provence, opnieuw bezocht door het thema natuur en weelderige vegetatie. Een eerste stop in de Cour d’Honneur, waarvan de gigantische gevels op een indrukwekkende manier tot leven komen om het verhaal te vertellen, en je wordt vervoerd naar het hart van de geschilderde decoraties van de Pausen Kamer en de Hertenkamer. Laat u in het Benoit XII-klooster meeslepen in de magische en unieke muzikale esthetiek van Ars Nova. Beëindig uw reis ten slotte in de pauselijke tuinen, waarvan de pracht wordt onthuld door monumentale lichtspelingen en de mysteries onthuld door een soundtrack die de kleine wereld oproept … tot 8 oktober

Avignon

Na jaren hard werken is het officieel. De Luma Foundation, met zijn toren gebouwd door architect Frank Gehry.

opent zijn deuren in Arles. Op 11 hectare wil het project onder leiding van miljardair-patroon Maja Hoffmann disciplines, kunst, cultuur, milieu, mensenrechten doorkruisen door middel van vergaderingen, tentoonstellingen, conferenties, archief centra … Naast de nieuwe toren omvat de campus ook zeven voormalige spoorweg fabrieken en een aangelegde tuin. Het culturele programma voor de zomer is op dit moment nog niet bekend. De toren, het programma, de tentoonstellingen, het park en zijn werken zijn vanaf 26 juni open voor het publiek. De andere tentoonstellingen zijn de hele zomer vrij toegankelijk op vertoon van hetzelfde ticket. De toren en de tentoonstellingsruimtes zijn elke dag open van 10u tot 19u30 en de openbare tuin is gratis van 7u tot 20u30 Alle informatie op luma.org

arles

Van Gogh’s Road

Een gratis wandeltocht van ongeveer een uur door de landschappen die Vincent van Gogh inspireerden, neemt je mee in de wereld van de kunstenaar. Bewegwijzering leidt uw stappen van het historische centrum, vertrekkend van het Estrine Museum, naar het Saint-Paul de Mausole klooster, bezaaid met 19 reproducties van zijn meest karakteristieke schilderijen.
Omdat u een fan bent van de kunstenaar, vindt u bij de receptie van het Intercommunale VVV van Saint-Rémy-de-Provence een audiogids, beschikbaar in het Frans of in het Engels, met de verhalen en anekdotes van Vincent van Gogh in Saint-Rémy .
Om je ontdekking te verrijken, kun je de Van Gogh Natures-app gratis downloaden (beschikbaar in Play Store en App Store). Deze applicatie is een multimediagids met geografische locatie waarmee u het werk van Vincent van Gogh kunt ontdekken door de landschappen die hem inspireerden.
In de aanvraag en in de cursus zijn de uittreksels van de brieven getrouwe reproducties van de originele geschriften van Vincent van Gogh, met respect voor zowel de syntaxis als de spelling van de kunstenaar.

sous les platanes